David si Goliat online subtitrat in romana

David and Goliath

Actiunea are loc in vechea Palestina, Shephelah, nume ce desemneaza o serie de vai leaga Muntii Iudeei, situati in vest, de campia mediteraneana. Aceste vai aveau o deosebita importanta strategica, oferind acces catre orasele Hebron, Betleem si Ierusalim, aflate in zonele de munte. Lupta a avut loc in valea Ela, locul de desfasurare al mai multor conflicte istorice. In acest loc s-au confruntat Cavalerii Cruciati si Saladin in secolul al XII-lea, iar cu o mie de ani inainte valea a fost martora razboaielor macabee. In vremea Vechiului Testament, aici s-au infruntat filistinii si israelitii.

Filistinii erau un popor originar din Creta, specializat in navigatie, care ajunsese in Palestina si se asezase in regiunea de coasta. In schimb, israelitii traiau in munti sub conducerea regelui Saul. In cea de-a doua jumatate a secolului al XI-lea i.e.n., filistinii au inceput sa se deplaseze spre est, prin valea Ela. Scopul lor era sa cucereasca o culme aflata in apropiere de Betleem, ceea ce le-ar fi permis sa imparta imparatia lui Saul in doua.

Imparatul israelitilor a aflat de planul filistinilor si, alarmat, si-a strans armata si a pornit sa ii infrunte in valea Ela. Cele doua armate au ajuns intr-un punct de blocaj, fiecare din ele asezandu-si tabara pe una din cele doua culmi ce dadeau inspre vale: israelitii pe cea din nord, iar filistinii pe cea din sud. Armatele au ramas pe pozitii timp de cateva saptamani, niciuna dorind sa coboare in vale pentru a-si ataca adversarii, pentru ca asta ar fi expus-o.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

1h 32m 2015 6,649

Background
  • SERVER NetuRomana - HD
Close
Comments 0

− 4 = 2

Aici poti vizona cele mai noi filme crestine online subtitrate in format HD