Amen (2002) | Filme Crestine Subtitrate| Filme Crestine Noi
In acest moment avem 337 filme pe site

Amen (2002)

0
(Calitate mare)

Subiectul filmului vorbeste despre tacerea Papei Pius al XII-lea (Marcel Iures) in fata dramei Holocaustului. Pelicula povesteste istoria tragica si reala a unui ofiter SS protestant, Kurt Gerstein (personaj al germanului Ulrich Tukur), ale carui semnale de alarma catre Biserica si Vatican in legatura cu lagarele de exterminare naziste ramin fara efect. El este ajutat de un tanar iezuit, Ricardo Fontana, un personaj fictiv, pe care actorul Mathieu Kassovitz il joaca extrem de convingator.

Amen, o productie Franta 2002, evoca un moment care putea deveni reprezentativ prin finalizare estetica, poetica, pentru acea epoca, anume drama unui ofiter SS, protestant, care, prins în sistemul organizarii lagarelor de concentrare, trimite semnale, despre cele ce se petrec în respectivele lagare, catre Biserica si Vatican. Dar fara efect. Constructia filmului, de reportaj, începe socant prin sinuciderea unui evreu (“Numele meu e… sunt evreu… Nu vad alta modalitate de a ajunge în inima oamenilor”) si se încheie printr-o consemnare de cronica (“Raportul lui Gerstein a contribuit la autentificarea holocaustului… Gerstein a fost reabilitat dup? 20 de ani”).
Ambiantele sunt bine prinse, de la confortabilele apartamente de locuit, pâna la somptuoasele si solemnele spatii ale Sfântului Scaun si ale resedintelor cardinalului, în disproportie cu spatiul imagistic acordat atmosferei lagarului de concentrare. Ceea ce se accentueaza sunt confruntarile, intrigile si jocurile de putere dintre nazisti si institutia bisericii catolice. Altfel spus, suntem permanent tinuti nu în centrul tragediei, ci în culisele ei. Expresive sunt si strazile, cu manifestanti si fanfare, interioarele unor imobile, mai ales masa de Craciun de la familia locotenentului SS Gerstein (Ulrich Tukur) sau masa din apartamentul Contelui, de la Vatican a (Ion Caramitru).

TRAILER FILM

E3E3E

Partea 1

Partea 2

Pentru o mai buna vizionare apasati butonul “pauza” al playerului video si lasati-l 5-10 minute, astfel veti scapa de buffering si filmul nu va avea intreruperi, in cazul in care aveti o conexiune mai lenta la Internet puteti lasa o perioada mai lunga ( 15 min)

12,028
FILM DETAILS Added 6 years ago
Amen (2002)

Subiectul filmului vorbeste despre tacerea Papei Pius al XII-lea (Marcel Iures) in fata dramei Holocaustului. Pelicula povesteste istoria tragica si reala a unui ofiter SS protestant, Kurt Gerstein (personaj al germanului Ulrich Tukur), ale carui semnale de alarma catre Biserica si Vatican in legatura cu lagarele de exterminare naziste ramin fara efect. El este ajutat […]

Genre: Filme vechi

Etiketler: , , , , ,

COMMENTS

 

“Amen (2002)” 1 comment
  1. catolic - 6 years ago

    Papa a semnat un document nin care a a probat uciderea evreilor, oricat de multa propaganda se va face prin filme asta nu va schimba realitatea. Dar de ce sa ne miram ? Inca dupa edictul din 313 crestinii au fost persecutati (impreuna cu alte culte). Ca in trecutul apropiat li s-a dat sarcina unor nazisti de ce sa ne miram asupra a ceea ce ne spune apocalipsa si daniel despre omul faradelegii…